Bröllopsfotografering

Mitt namn är Jens C Hilner och jag har jobbat som bröllopsfotograf  i 25 år.  På den här sidan delar jag med mig av en rad olika tips till er brudpar. Jag jobbar på ett unikt och nytänkande sätt när det gäller bröllopsfotografering så det du läser här kan skilja sig mycket från hur andra bröllopsfotografer arbetar. Varje år bokas jag på ca 15-20 Bröllop. Jag åtar mig uppdrag över hela Sverige och även utomlands. Att fotografera bröllop är något av det absolut roligaste jag vet. Alla är förväntansfulla, alla har vackra kläder på sig, alla ser sitt bästa ut och alla är glada och lyckliga. För mig är detta ett smörgåsbord av möjligheter till att skapa fantastiska bilder. Besök mitt galleri med de bästa av mina Bröllopsbilder. Klicka på bilden nedan för att få fram galleriet. Är det något du undrar så maila mig via kontaktsidan.

Bröllopsfotograf Malmö

Vad kostar det?

Jag sätter ihop ett paket som är skräddarsytt för just era önskemål. Ni får alltid alla bilderna som jag tar och de är redigerade vi leverans. Jag utgår från Malmö men åtar mig bröllop i hela landet. Nedan hittar du lite exempel på vad det kan kosta. För exakt pris ber jag er höra av er så vi kan diskutera igenom just ert bröllop och era önskemål.

Bröllopsporträtt & Vigsel  (Priser kan variera beroende på var i landet bröllopet är)
Pris 8 500 kr 

Fotografering av bröllopsporträtt i unika miljöer samt vigsel och Släktbilder utanför kyrkan.

Möte eller telefonmöte där vi går igenom ert bröllop och era önskemål.
Noga scouting av unika miljöer för just era porträtt.

Ca 200-300 högupplösta bilder som ni fritt får göra vad ni vill med (även göra egna kopior & utskrifter)
Samtliga bilder kommer även som optimerade versioner för Sociala medier.
Samtliga bilder är redigerade.

Bröllopsfotografering Heldag 8-12 timmar
Pris 12000-20000 kr

Här är jag med er i 8-12 timmar i följd och fotograferar de delar av bröllopet som ni önskar.

Möte eller telefonmöte där vi går igenom ert bröllop och era önskemål.
Noga scouting av unika miljöer för just era porträtt.

Ca  400-800 högupplösta bilder som ni fritt får göra vad ni vill med (även göra egna kopior & utskrifter)
Samtliga bilder kommer även som optimerade versioner för Sociala medier.
Samtliga bilder är redigerade.

Ett bröllop varar oftast i mer än 8-16 timmar. Är ni intresserade av att ha ett större paket än ovan så ber jag er att höra av er och berätta lite om ert bröllop och vad ni önskar så kan jag ge er ett pris på vad det skulle kosta.

Vi kan filma ert bröllop
Vi har flera fotografer i företaget så vi har även möjlighet att filma hela ert bröllop eller utvalda delar av det.

Ni får alla bilderna
Bilderna levereras digitalt. Vi har ett eget labb där vi kan göra fotoböcker, Canvastavlor och fotoförstoringar dock är detta en extra tjänst alternativt gör ni detta själva.

 

En film från sitt bröllop är en enorm nostalgikick. Vi gör även så kallade trailers om så önskas. Du kan se exempel på en trailer nedan. Vi har även möjlighet att filma från luften med vår Drönare om ni önskar detta. Det ger helt unika och fantastiska bilder till er film. Hör av er med vad ni önskar så sätter vi ihop ett paket åt er.

Min erfarenhet är din trygghet

Jag har jobbat som bröllopsfotograf i över 20 år. Jag har fotograferat över 400 bröllop och varje år har jag mellan 15-20 bröllop inbokade. Den kunskapen jag sitter på är något som är ett stort värde för er som brudpar. En bröllopsfotografering kan vara försenad, problem kan uppstå på många olika sätt och många oförutsedda saker kan inträffa. En orutinerad fotograf klarar oftast inte av att vara kreativ och samtidigt kunna få brudparet att känna sig bekväma även om lite kaos uppstår. Jag har lösningar på det mesta och min fotografiska kunskap är gedigen. Jag har byggt upp mitt varumärke på att alltid göra mitt allra bästa och att ha bra service till mina kunder är en självklarhet. Med mitt stora kontaktnät kan jag även tipsa er om de absolut bästa aktörerna i branschen.

 

Bröllopsfotograf över hela landet

Jag åtar mig bröllop över hela landet och är inte bara låst till Skåne. Jag gör fortfarande en noga scoutning av miljöerna även om jag inte varit där innan. I mitt galleri kan ni se bilder från många varierande platser från hela Sverige. Många fastnar för min stil av bilder och det spelar ingen roll var jag är den röda tråden i mina bilder är alltid den samma. Mitt mål är alltid att hitta de unika platserna som gör bilderna till Wow !!

Några tips inför Bröllopsfotograferingen.

 • Ta alltid med er bekväma skor som ni kan gå i t.ex. fält, gräs och andra obekväma ställen. En kreativ bröllopsfotograf väljer sällan rena och plana ytor att fotografera på.
 • Det är alltid bra att ha en tärna med som kan hjälpa till. Att hjälpa bröllopsfotografen att rätta till klänningen är något som är bra annars får bröllopsfotografen slösa massa tid på detta, låt fotografen istället lägga tid på att ta bilderna.
 • Ta alltid med puder och lite smink för att bättra på under fotograferingen. Det är bra om brudgummen också får lite puder detta gör att huden inte blir glansig om man svettas. Är du rökare så blir huden oftast väldigt glansig av blixten och solen så då är det ännu viktigare att ta på lite puder.
 • Din bröllopsklänning kommer att bli lite skitig, det är lika bra att inse. Alternativet är att fotografera i studio och det är inte lika skoj som att fotografera i unika miljöer.
 • Ta med paraply ifall det börjar regna. Välj två som är anpassade till bröllop så ser det bättre ut på bild.
 • Ta med något snacks och dricka, solsting eller blodsockerfall kommer utan att du märker det och det hade förstört hela fotograferingen.
 • Se till att ha ringt alla samtal du behöver innan fotograferingen, det är tråkigt att prata i telefon när där står en bröllopsfotograf som kämpar mot klockan för att ta så många bra bilder på er som möjligt. Se till att ha delegerat innan bröllopsdagen.

Var ska man ta Bröllopsbilderna?

Ett av mina största kännetecken som bröllopsfotograf är mina miljöer. Inför varje bröllop så scoutar jag unika platser för varje enskilt brudpar.  Jag tar alltid med brudparets personliga önskemål när jag letar platser. Jag lägger väldigt mycket tid på detta för det är unika miljöer som ger de där riktigt fina bilderna. 

Bröllopsfotograf Malmö

Några viktiga tips om brudklänningar.

 • När du får din brudklänning från butiken kommer den alltid i ett tygfodral. Lite inte på att den är skrynkelfri, ta ut klänningen och se efter så den ser ok ut. Låt brudklänningen hänga ute nån dag innan bröllopsdagen.
 • Har du en stor underkjol? ta av den innan du sätter dig till bords på festen, det blir mycket bekvämare för dig. Har du en stor brudklänning så kan man även ha en alternativ klänning till middagen och festen.
 • Tänk på att inte välja en allt för stor/tung bröllopsklänning för det kan påverka bröllopsbilderna. Vi fotografer vill gärna få variation på bilderna och det gör vi bland annat genom att brudparet får posera och göra olika saker. Är din brudklänning väldigt stor och tung kan du ha svårt att röra dig. Detta gör att det helt enkelt inte går att göra så mycket med er som brudpar på fotograferingen och det kan ju vara lite tråkigt. Detta brukar inte vara ett problem, det jag menar är extremt stora klänningar och tunga sådana. Men helt klart något man bör ha i tankarna om man tycker bilderna är viktiga.

Några tips om du ska ha en borgerlig vigsel

 • En borgerlig vigsel kan vara väldigt romantisk men det finns några saker du ska tänka på annars kan det blir en mindre lyckat.
  Var noga med platsen där ni ska vigas, planera så ni har solen i ryggen. Har ni solen i ansiktet så blir ni tvungna att kisa under hela vigsel och det betyder kort och gott att ni knappt kommer se något och ni kommer få ont i huvudet samt troligtvis svettas en del med. Låt istället vigselförrättaren/prästen stå med dessa problem.
 • Lämna alltid en tom gång i mitten av stolarna för då ger du fotografen möjlighet att ta mycket bättre bilder under vigseln. 

Fotografering före eller efter vigseln?

Ska man ta de romantiska portätten för eller efter vigseln? Många brudpar framförallt bruden är nervösa inför vigseln. Denna nervösheten kan mycket väl spela en avgörande roll om brudparet är avslappnade på fotograferingen eller ej. Om man däremot har bröllopsfotograferingen efter vigseln så brukar brudparet vara mer avslappnade för att ”nu är det över” Brudparet kan pusta ut lite och njuta mer av varandra under fotograferingen. Nackdelen här är att gästerna måste vänta på brudparet tills de är klara med fotograferingen. Många anordnar aktiviteter till gästerna mm. Jag rekommenderar att ha bröllopsfotograferingen efter vigseln om ni tror att vigseln kommer göra er nervösa av någon anledning. Men mitt bästa tips är att delegera ordentligt innan så ni slipper tänka på om allt är fixat på er bröllopsdag.

Bröllopsfotograf Malmö

Bröllopsfotograf  Jens C Hilner

 • Fotograferade sitt första bröllop när han var 20 år gammal
 • Startade sitt företag PhotoMedia när han var 15 år
 • Har över 30 000 följare på Facebook
 • Fotograferat över 300 bröllop
 • Jobbar även som sociala medier expert

Samarbetspartners

Följ med Bröllopsfotograf  Jens C Hilner på en fotografering i ett ödehus.

Ibland får man som bröllopsfotograf lite annorlunda förfrågningar. Här kan ni följa med bakom kulisserna på fotograferingen med brudparet Elin och Joel som hade som önskemål att ha lite annorlunda tuffare bröllopsbilder. Vi fotograferade på en övergiven gård mitt i Skåne. En mycket rolig och kreativ bröllopsfotografering.